Uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Ekonomicznego w obecnym roku szkolnym biorą udział w kolejnej edycji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”. W ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej uczestniczą w zajęciach on -line w obszarach: Żywność i Język angielski zawodowy.
Zajęcia on-line prowadzone są w formie wideokonferencji poprzez platformę MChE. Uczniowie biorą w nich udział stacjonarnie w szkole lub zdalnie. Tematyka zajęć jest różna i ukierunkowana zawodowo. Projekt podnosi kompetencje kluczowe uczestników dzięki wykorzystaniu technologii informacyjno-komunikacyjnych oraz poszerza wiedzę zawodową.
Zajęcia on-line w obszarze żywność prowadzone są przez różnych pracowników akademickich Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, a w obszarze język angielski zawodowy przez pracowników akademickich Uniwersytetu Pedagogicznego im. KEN w Krakowie.
W ramach jednego roku szkolnego przewiduje się realizację 30 godzin zajęć on-line, w każdym z obszarów tematycznych.