INFORMACJA – na początku roku szkolnego w szkole zostanie zorganizowany kiermasz, na którym uczniowie będą mogli odkupić podręczniki od uczniów z klas rocznikowo starszych.
PODRĘCZNIKI DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
LP |
PRZEDMIOT |
TYTUŁ |
AUTOR |
WYDAWNICTWO |
UWAGI |
1 |
Język polski |
Ponad słowami cz. 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy i rozszerzony |
Małgorzata Chmiel, Anna Cisowska, Joanna Kościerzyńska, Helena Kusy, Aleksandra Wróblewska |
Nowa Era |
|
2 |
Język angielski |
Vision 2. Student’s Book + Vision 2. Workbook. |
Elizabeth Sharman Michael Duckworth |
Oxford |
|
3 |
Język angielski zawodowy |
Cooking
|
Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing |
|
4 |
Język francuski |
C’est parti ! cz. 1. + zeszyt ćwiczeń |
Małgorzata Piotrowska-Skrzypak Mieczysław Gajos Marlena Deckert Dorota Biele |
Wydawnictwo Draco |
Istnieje możliwość grupowego zakupu książek we wrześniu
|
5 |
Matematyka |
MATeMAtyka 1 - podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej i in. |
Nowa Era |
Podręcznik do liceum i technikum |
6 |
Geografia |
Oblicza geografii |
Roman Malarz Marek Więckowski |
Nowa Era |
Podręcznik obowiązuje w klasach 1-2 |
7 |
Fizyka |
Odkryć fizykę 1 - Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy |
Marcin Braun Weronika Śliwa |
Nowa Era |
|
8 |
Chemia |
To jest chemia 1 – chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy |
Romuald Hassa Aleksandra Mrzigod Janusz Mrzigod |
Nowa Era |
|
9 |
Biologia |
Biologia na czasie 1. Podręcznik do biologii dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony |
M. Guzik, R. Kozik i inn. |
Nowa Era |
|
10 |
Historia |
Poznać przeszłość cz.1 |
Marcin Pawlak Adam Szweda |
Nowa Era |
|
11 |
Plastyka |
Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum |
Natalia Mrozkowiak, Marta Ipczyńska
|
Nowa Era |
|
12 |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej. |
Barbara Boniek Andrzej Kruczyński |
Operon |
|
13 |
Informatyka |
Informatyka na czasie 1. Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy |
J. Mazur P. Perekietka Z. Talaga J.Wierzbicki |
Nowa Era |
|
14 |
Religia |
W poszukiwaniu wolności. Religia. Podręcznik dla 1 klasy szkoły ponadpodstawowej |
Redaktor: ks. Marian Zając |
Gaudium |
PODRĘCZNIKI DO NAUKI PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH
przedmiot |
podręcznik |
uwagi |
- Podstawy gastronomii - Technologia gastronomiczna |
Sporządzanie potraw i napojów. Część 2. Kwalifikacja HGT.02 Autor: Anna Kmiołek-Gizara Wydawnictwo: WSiP
|
Korzystamy tylko z części drugiej podręcznika.
Uczeń korzysta z tego podręcznika w klasach 1-3. |
Pracownia gastronomiczna |
|
Materiały edukacyjne ustala nauczyciel przedmiotu na początku roku szkolnego.
|
BHP |
BHP w branży gastronomicznej. Autor: Piotr Dominik Wydawnictwo: WSiP
|
|
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Kwalifikacja T.6.2 Autor: Marzanna Zienkiewicz Wydawnictwo: WSiP
|
|