Podręczniki dla uczniów Technikum żywienia i usług gastronomicznych

INFORMACJA – na początku roku szkolnego w szkole zostanie zorganizowany kiermasz, na którym uczniowie będą mogli odkupić podręczniki od uczniów z klas rocznikowo starszych.

PODRĘCZNIKI DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

LP

PRZEDMIOT

TYTUŁ

AUTOR

WYDAWNICTWO

UWAGI

1

Język polski

Ponad słowami

cz. 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i  technikum, zakres podstawowy i rozszerzony

Małgorzata Chmiel, Anna Cisowska, Joanna Kościerzyńska, Helena Kusy, Aleksandra Wróblewska

Nowa Era

 

2

Język angielski

Vision 2. Student’s Book + Vision 2. Workbook.

Elizabeth Sharman

Michael Duckworth

Oxford

 

3

Język angielski zawodowy

Cooking

 

 

Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley

Express Publishing

 

4

Język francuski

C’est parti ! cz. 1. + zeszyt ćwiczeń

Małgorzata Piotrowska-Skrzypak

Mieczysław Gajos

Marlena Deckert

Dorota Biele

Wydawnictwo Draco

Istnieje możliwość grupowego zakupu książek we wrześniu

 

5

Matematyka

MATeMAtyka 1 - podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej i in.

Nowa Era

Podręcznik do liceum i technikum

6

Geografia

Oblicza geografii

Roman Malarz

Marek Więckowski

Nowa Era

Podręcznik obowiązuje w klasach 1-2

7

Fizyka

Odkryć fizykę 1 - Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

Marcin Braun

Weronika Śliwa

Nowa Era

 

8

Chemia

To jest chemia 1 – chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy

Romuald Hassa

Aleksandra Mrzigod

Janusz Mrzigod

Nowa Era

 

9

Biologia

Biologia na czasie 1. Podręcznik do biologii dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony

M. Guzik, R. Kozik i inn.

Nowa Era

 

10

Historia

Poznać przeszłość cz.1

Marcin Pawlak

Adam Szweda

Nowa Era

 

11

Plastyka

Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum

Natalia Mrozkowiak, Marta Ipczyńska

 

Nowa Era

 

12

Edukacja dla bezpieczeństwa

Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej.

Barbara Boniek

Andrzej Kruczyński

Operon

 

13

Informatyka

Informatyka na czasie 1. Podręcznik dla liceum i technikum.

Zakres podstawowy

J. Mazur

P. Perekietka

Z. Talaga

J.Wierzbicki

Nowa Era

 

14

Religia

W poszukiwaniu wolności. Religia. Podręcznik dla 1 klasy szkoły ponadpodstawowej

Redaktor: ks. Marian Zając

Gaudium

 

 

PODRĘCZNIKI DO NAUKI PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH

przedmiot

podręcznik

uwagi

- Podstawy gastronomii

- Technologia gastronomiczna

Sporządzanie potraw i napojów. Część 2. Kwalifikacja HGT.02

Autor: Anna Kmiołek-Gizara

Wydawnictwo: WSiP

 

Korzystamy tylko z części drugiej podręcznika.

 

Uczeń korzysta z tego podręcznika w klasach 1-3.

Pracownia gastronomiczna

 

Materiały edukacyjne ustala nauczyciel przedmiotu na początku roku szkolnego.

 

BHP

BHP w branży gastronomicznej.

Autor: Piotr Dominik

Wydawnictwo: WSiP

 

 

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Kwalifikacja T.6.2

Autor: Marzanna Zienkiewicz

Wydawnictwo: WSiP

 

 


 WERSJA WORD - PLIK DO POBRANIA